Spilling rivefabrikk

 

Siste nytt

 

 

25.04.14: Årsmøte

- i Spilling Rivefabrikks Venneforening mandag 25. april kl. 19:00 i servicebygget på Spilling. Vanlige årsmøtesaker og nedlegging av venneforeningen.
Styret.

29.05.14: Dugnad, 10.05.14:

Dugnad -09

En gjeng på 8 stk hadde møtt opp for dugnad denne lørdagen som skulle vise seg å bli en fin og varm dag der vi virkelig kunne kose oss med niste og hyggelig samvær i finværet.

Der ble byttet takstein som hadde gått i vinter, gresset ble klippet, skråninger ble slått og rakt. Det fungerte veldig bra med nyinnkjøpt gressklipper og ryddesag. Servicebygget ble også vasket grundig. Vi fikk satt frem bord og benker så det er mulig for besøkende og forbipasserende å kunne sitte ned.

De som har lyst å delta på en fremtidig dugnad er hjertelig velkommen, og bes ta kontakt med Erling Berntsen.

Velkommen til Spilling Rivefabrikk!

Dugnad -09

 

Dugnad -09

 

Dugnad -09

 

Dugnad -09

 

Dugnad -09

 

Dugnad -09

 

Dugnad -09

 

29.05.14: Les årsmeldingen for 2013. Klikk her.

 

28.02.11: Spilling Rivefabrikks Venneforening har årsmøte i kantina på rådhuset, Vigeland torsdag 10. mars kl.1900. Saker til behandling må være styret i hende senest 3.mars

Les orienteringsskriv fra årsmøtet 2011: Klikk her.

Les årsmeldingen for 2009. Klikk her.

 

26.09.09: Ny dugnad på rivefabrikken

Dugnad -09

Været så grått ut fra morgenen, men Spilling viste seg fra sin beste side og bydde fram rester av sommeren med strålende sol og varme. 10 personer ble samlet til dugnaden, og de gjorde alle en flott innsats. I tillegg var noen personer innom i løpet av dagen og hilste på og tok seg en kaffekopp.

Gjøremål for dagen var å prøve å tette dammen, ruste opp uteområdet, og lage ny drenering til takrennene.

På vestsiden av rivefabrikken ble det gravd ned drenering for å ta av for vannet fra takrennene. På denne måten vil vannet bedre ledes bort og slippe å trenge ned i jordgulvet i smia. Erling Berntsen og Anne May Spilling ledet an dette arbeidet og gjorde en glimrende jobb. Videre ble uteområdet stelt opp. Grass, ugrass buskvekster og små trær ble kuttet ned for å få selve bekken og de flotte steinmurene rundt mer synlig fram. I tillegg ble det slått rundt vannrenna som leder inn til turbinen og framfor fabrikken. Anleggsgartnere for dagen var Lill Tony Ramvik, Per Einar Bergstøl, Maria Hennestad Døble, Brita Fasseland, Lisa Fasseland og undertegnede.

Det er et ønske å ha et vannspeil i dammen på mer permanent basis, men denne har ikke vært tett nok til dette tidligere. For å gjøre bukt med dette stilte Alf Reidar Vigmostad og Tor Inge Spilling med gravemaskin og traktor. Ny grus ble fraktet til og fordelt utover der det hadde vært lekkasje tidligere. Maskinene jobbet det meste av dagen og fikk lagt ut grusen. På slutten av dagen ble det satt på vann for å få grusen til å Ósette segÓ. Dammen ble atskillig tettere, men har fortsatt en liten lekkasje ved innløpet til vannrenna. Alle så ut til å storkose seg når det ble vann i renna. Tydelig at det å ÓlekeÓ med vann ikke bare er forbeholdt barn.

Takk til fotograf Morten Fasseland som gjør dugnadsarbeid ved å ta bilder av riva og medaljongene med tanke på a skape et bildemateriell av riva, samt å bidra til å lage en ny logo. Disse vil bli lagt ut på nettsiden etter hvert.

Vil også takke riveredaktøren Elisabeth Vigmostad (Seland) for en flott dugnadsinnsats på nettsiden. Hun gjør en utrolig flott jobb og formidler hva som skjer til alle oss andre.

Vi sees på Spilling!

Hilsen Erling Berntsen og Pål Fasseland

 

25.04.09: Første dugnad på Spilling Rivefabrikk i regi av Venneforeningen

Dugnad -09

Vennesammenkomsten fant sted på Spilling lørdag 25. april i nydelig vær. Ca. 20 personer var innom i løpet av dagen pluss fem barn.

Leder Erling Berntsen ønsket velkommen og gikk gjennom informasjon rundt den nystiftede venneforeningen. Ulike gjøremål som må ordnes på stedet ble fremlagt og det var litt av hvert å ta tak i. Olav Spilling startet opp med en flott omvisning for de som ikke hadde hatt det tidligere eller ønsket å friske opp i Spillingkunnskapene. Med stor fortellerglede og kunnskap guidet han gjennom fabrikkens historie.

Ulike arbeidsgrupper ble etabler, deriblant oppsmøring av vannhjul, tetting av dam, finne lekkasje rundt sprinklingsanlegg, pussing av smieredskaper og utstyr, opparbeiding av uteområdet, støyping i dammet etc.

Det ble grilling midt på dagen og kaffe i solen.

Flott samvær med en positiv gjeng oppsummerer dagen.

Svein Lysestøl spilte opp med trekkspillet sitt og plantet fengende toner til de fremmøtte.

Takk for en fin dag på Spilling og vi ser frem til fortsettelsen!

Referent Pål Fasseland

 

Gjenåpning 2005:

Godt over 1.000 personer møtte fram på Spilling for å overvære gjenåpningen av rivefabrikken.

Åpningen av rivefabrikken på Spilling ble en ubetinget suksess. Mellom 1.000 og 1.500 personer hadde tatt turen, og et innholdsrikt og variert program og godt vær bidro til å gjøre dette til en minnerik dag for de fremmøtte.

 

 


Foto: Rolf Steinar Bergli

Sturla Ertzeid kåserer:

Foto: Per Skofteland